İrlanda Vizesi

İRLANDA ÖĞRENCİ ZİYARETÇİ VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ

1-PASAPORT / İrlanda’da kalacağınız sürece geçerli olan pasaportunuz.

Eski pasaportlarınız, vizeleriniz

2-Fotoğraf ; İrlanda konsolosluğunun belirlediği ölçülerde iki adet fotoğraf.

Beyaz fonlu 35*45 biyometrik beyaz fonda çekilmiş olmalı

3-Eğitim durumunuzu gösteren Belgeler

Mezuniyet belgeniz ve transkriptiniz.

Öğrenci iseniz, öğrenci belgeniz.

4-İngilizce Eğitim Belgeleri ;

İngilizce seviyenizi gösteren kurs belgeleri / sertifikalar

Üniversite referans mektupları

5-Varsa Sınav Sonuç Belgeleri

Ales Sınavı sonuç belgesi

6-Banka hesap Cüzdanları

7-İçinde en az kalacağınız süre boyunca gerekli olan eğitim , konaklama ve yaşam masraflarınızı karşılayacak miktarda para bulunmalıdır. Son 3 ayın hesap dökümü olmalıdır.

8- Hesap sponsorunuza , anne veya babanıza ait ise banka hesap sahibinden masraflarınızı karşılayacaklarına dair yazı ( Truva tarafından hazırlanabilir)

9- Başvuru sahibinin en az €7,000’a sahip olduğunu gösteren, vizeye başvurmadan önceki son altı aylık dönemdeki banka hesap açıklamalarını da detaylı olarak içeren ve masraflarınızı karşılayacak fonu da gösteren belge./ Başvuru sahibinin ya da kefilinin hazırda sonraki her eğitim yılı için, eğitim kurumunun her yılki ücretine ek olarak en az €7,000’a erişimi olduğunu gösterir belge

 

Çalışma Belgeleri

1- Çalışıyor iseniz çalıştığınız iş yerinden yazı (Truva dan örnek isteyiniz)

2- Son üç ayın maaş bordrosu

3- Eğer iş yerinden ayrıldı iseniz , çalıştığınızı gösteren yazı ve son üç ayın maaş bordrosu. - İş yerinin imza sirküleri , faaliyet belgesi, vergi levhası

 

Ailenize ve Sponsorunuza Ait Gelir Belgeleri

1-Ailenizde çalışanların Maaş Bordroları ,

2-Emekli iseler emeklilik belgeleri ve maaşlarını gösteren belgeler

3-Iş sahibi iseler işyeri ile ilgili belgeler (vergi levhası, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi, faaliyet belgesi , satışdan elde edilen geliri gösteren faturalar )

4-Varsa Tapular, -Varsa Araba ruhsatı fotokopileri

5-Varsa Kira kontratları ve banka dökümleri.

6-Çiftçi iseler, çiftçilik belgesi

 

Diğer ;

-Askerliğini tamamlamış adayların askerlik terhis belgesi

-18 yaş altı öğrencilerin anne ve babalarından yurt dışına çıkabilmeleri için noterden muvafakatname.

-Evli olanların evlilik cüzdanı fotokopisi

-Anne-babanızı, eşinizi, çocuklarınızı, kardeşlerinizi gösteren vukuatlı nüfus kayıt örneği

10-İrlanda seyahatiniz boyunca geçerli olan seyahat sigortası

 

İSTENEN EVRAKLARIN TÜMÜ 1 ORJİNAL + 1 FOTOKOPİ OLMAK ÜZERE 2 SET HALİNDE İBRAZ EDİLMELİ. EGER ORJINAL EVRAKLARI GERI ISTERSENIZ ORJINAL EVRAKLARIN FOTOKOPISI IBRAZ EDILMELIDIR.

YUKARIDA BAHSİ GEÇEN BÜTÜN EVRAKLAR BAŞVURU ESNASINDA VİZE BASVURU MEMURUNA İBRAZ EDİLMELİ. EĞER EVRAKLARDAN HERHANGİ BİR TANESİNİ TEMİN EDEMİYORSANIZ, BUNU YAZILI BİR ŞEKİLDE İFADE ETMENİZ GEREKMEKTEDİR.

BÜTÜN EVRAKLAR İNGİLİZCE OLMALI VEYA YEMİNLİ BİR TERCÜMAN TARAFINDAN TERCÜME EDİLMİŞ OLMALI.

VİZE BASVURU MEMURU, GEREKLİ GÖRMESİ HALİNDE SİZDEN EXTRA EVRAK İSTEYEBİLİR.

 

İrlanda vizesi hakkında detaylı bilgi için danışmanlarımızla irtibata geçebilirsiniz.

Tel:0216 414 77 50

e-mail : info@truva.com.tr