Lise

Yurtdışında Lise Okumak

Lise eğitimini çocuklarınıza sadece Türkiye’de değil, yurtdışında da almasını sağlayın. Çünkü dünyadaki birçok üniversiteye açılan kapı, yurtdışı lise eğitiminin sonrasında gerçekleşir. Türkiye’de üniversiteye hazırlanma sürecinin ne kadar yoğun ve zorlayıcı olduğunu hepimiz biliyoruz. Yurtdışındaki üniversitelere hazırlık süreci bu durumun tersine, lise döneminde öğrenciye daha iyi eğitim ve daha az stresli bir süreç geçirmesini sağlar. Çünkü uluslararası alanda oldukça iyi, başarısı ve kalitesi ile tanınan ve dünyaca ünlü üniversitelere öğrenci gönderen liseler öğrenciler için en iyi seçenek olacaktır.

Yurtdışında liseler Türkiye’deki gibi ezbere dayalı değil, daha eleştirel, problem çözme odaklı ve düşünme becerilerini kazandıran eğitim sistemleridir.

Yurtdışında lise okumak, öğrencilerin kariyer seçimi yaparken doğru rotayı seçmesi, eğitim döneminin daha başarılı geçmesi, sorumluluk sahibi birinsan olması ve kültürel anlamda kendini geliştirmesi için ideal bir seçenektir.

Erken yaşlarda yurtdışında yaşayan öğrenciler, yaşamı farklı bir ülkede deneyimleyerek henüz gelişim çağındayken dünya insanı olmanın faydalarını görmektedir. Bu durum öğrencilere farklı bakış açıları kazandırırken aynı zamanda da ufkunun genişlemesini sağlar.

Yurtdışında lise okumak, birçok kişinin hayatı boyunca karşısına büyük sorun olarak çıkan yabancı dil öğrenme ve konuşma sorununu ortadan kaldırır. Bu bağlamda iş hayatında bazı başarılara ulaşması hızlanır.

İngiltere, Amerika ve Kanada gibi ülkelerde lise eğitimi almak, Türkiye’deki eğitim sisteminden oldukça farklı olduğu için ve uluslararası bir diploma verileceği için hayatını oldukça etkileyecektir. Bazı okulların lise son sınıfta da öğrenci kabul ettiği programlar vardır. Bu nedenle öğrenciniz liseye başladıktan sonra, fırsatı kaçırdığınız için üzülmeyin. Mutlaka Truva Yurtdışı Eğitim ve Danışmanlık’la iletişime geçin, sizi bütçenize en uygun ve en iyi yurtdışı lise programlarıyla tanıştıralım.

Yurtdışı Lise Çeşitleri

Yurtdışı liselerinde devlet okulları, özel yatılı  liseler ve sabah liseleri gibi birçok lise türü vardır. Devlet liselerinde genellikle konaklama şekli aile yanı konaklamadır. Aileler okullar tarafından sürekli denetlenerek ve referansla seçilmiştir. Yurtdışı devlet liselerinin fiyatları diğerlerine göre oldukça uygundur. Yurtdışı özel yatılı liseler, içerisinde konaklamanın olduğu eğitim sistemleridir. Bu liselerin öğrenci yurtları okula çok yakın mesafede ya da kendi kampüslerinde olabilir. Fiyatları ise devlet okuluna kıyasla biraz daha yüksek olabilir. Diğer bir yurtdışı lise programı ise, özel gündüz liseleridir. Bu liselerde konaklama hizmeti sunulmaz. Sadece eğitim programlarının olduğu lisede, kaliteli ve özel eğitim dışında farklı bir hizmet sunulmaz.

Yurtdışında bulunan özel liseler, uzun yıllar eğitim veren, adını tüm dünyaya duyurmuş ve öğrencilerin dünyaca ünlü üniversiteye yerleştiren okullardır. Özellikle teknolojik alt yapısı, kaliteli eğitimi ve özel müfredatlarıyla özel liseler; bir öğrencinin istediği üniversiteye girmesi için tüm imkanları sağlayan bir sisteme sahiptir. Yurtdışında bulunan özel liselerde okul bitinceye kadar öğrencinin okuma hakkı varken, devlet okullarında ise bu süre bir yılla sınırlandırılmıştır. Öğrencinizin sürekli olarak yurtdışında eğitim almasını talep ediyorsanız mutlaka özel liseleleri tercih etmenizi öneririz.

Yurtdışında Lise Eğitim Programları

Yurtdışında lise eğitiminin dil becerisi, uluslararası geçerliliği olan diploma ve kaliteli bir eğitimle birlikte öğrenciye kazandırdıkları, yaşamı boyunca karşısına pozitif olarak çıkacaktır. Öğrencinin yurtdışı lise eğitiminde elde ettiği kazanımlar, yurtdışı yükseköğrenimi için kapıları aralamasına yardımcı olur.

 İşte en çok talep ve tercih edilen yurtdışı lise eğitim programları...

A Level (Advanced Level)

İngiltere’de lise eğitimi alan öğrencilerin tercih ettiği programlardan biridir. Bu programda lise eğitimi 2 aşamadan oluşur ve toplamda 4 yıl sürer. Bu programın ilk aşamasında GCSE ‘dir (General Certificate of Secondary Education – Ortaöğretim Genel Sertifikası). Bu aşama zorunlu aşamalardandır. İngiltere’de lise eğitimi için diğer aşama ise, A Level olarak belirtilen aşamadır. Öğrenci eğer isterse bu aşamadan IB diploma programını seçerek de ilerleyebilir.

A Level aşamasının süresi 2 yıllıktır. Öğrenciler bu aşamada üniversite eğitimine yönelik dersler alırlar. Bu aşamaya dünyaca ünlü üniversitelerin 3 ya da 4 yıllık programlarına geçmek isteyenler talep edebilir. Öğrenciler bu aşamayı bitirdikten sonra bir sınava girereler. Bu sınavda alınan puanla, diğer şartları da sağladıkları üniversiteye geçiş yaparlar. Yani bu aşama öğrencinin bir lisans programına sınavsız geçmesini sağlamaktadır.

IB (International Baccalaureate)

Uluslararası mükemmelliğin sembollerinden biri olarak bilinen bu program, öğrencinin üniversite öncesinde uluslararası bir diplomaya sahip olmasını gösterir. IB diploma, 16 ve 19 yaş arasındaki lise öğrencilerine genişlik, derinlik ve denge bileşimini sunar ve üniversite öncesinde; sorgulayan, disiplinli ve özgüven sahibi olan gençler olmasına hizmet eder. IB diploma sayesinde öğrenciler, hayatları boyunca öğrenmeyi hedefleyen, topluma duyarlı, çok yönlü düşünebilen bireyler olarak topluma kazandırılır.

Yurtdışı lise eğitiminde IB diploma alan öğrenciler, dünyanın tanınan birçok üniversitesine başvuru yaptığında başarılı bir şekilde kabul alabilir.

IB diploma programlarının içeriği, öğrencinin bireysel ya da grup çalışmalarında yer alarak, yenilikçi yöntemlerle araştırmalar yapmasını ve yeni şeyler keşfetmeyi öğrenirler. IB diploma programıyla lise öğrencileri, Türkiye’deki gibi ezbere dayalı bir eğitim almazlar. Bu program lise öğrencilerinin neden sonuç ilişkisini irldelemek amacıyla uygulanmaktadır.

Yurtdışında yer alan liselerin eğitimleri arasında GCSE, A Level ve IB diploma programları verilmektedir. Ayrıca bazı okullar bu programların hepsini de vermektedir.

IB diploma alanların genel özellikleri şöyledir:

Fikir üreten,

Araştıran ve sorgulayan,

İletişim kurabilen,

Bilgili,

Fiziksel-zihinsel ve duygusal denge kurabilen,

Risk alabilen,

Prensip sahibi, 

Karşısındakini önemseyen,

Güçlü ve zayıf yönleriyle gelişimini destekleyen,

Açık görüşlü olurlar.

AP (Advenced Placement)

İleri düzeyde yerleştirme olarak bilinen Advenced Placement, dünyaca geçerliliği olan bir programdır. AP programı, ABD yer alan Collage Board tarafından yürütülmektedir. Ayrıca Collage Board, SAT’yi de düzenlemiştir.

Advenced Placement programı, yurtdışında lise eğitimi alan öğrencinizin ileri düzeyde üniversiteye hazırlanmasını sağlar. ABD merkezli olan bu program dünyada 60’tan fazla ülke tarafından tercih edilmektedir.

Bu  programın oluşturulmasındaki amaç, 1950’li yıllarda, lise ve üniversite eğitimlerinin arasında kalan zaman dilimini yani boşluğu doldurmak için kurulmuştur.

Advenced Placement programını başarıyla geçen öğrenciler, üniversitedeki bazı derslerden muaf olurlar. 2 yıl süren Advenced Placement programı sonrasında öğrencilere sınav uygulanır. Daha sonra sınavdaki başarı durumuna göre Advenced Placement diploması verilir.

Ülkelere Göre Yurtdışı Lise Eğitim Sistemi

Amerika, İngiltere ve Kanada gibi ülkelerde yurtdışı lise eğitimi oldukça merak edilir. Aileler çocuklarının lise eğitimi alırken, gitmek istediği üniversite için en iyi liseyi seçmektedir. Peki İngiltere, Amerika ve Kanada’da lise eğitimleri nasıl?

İngiltere’de Lise Eğitimi

İngiltere’de lise eğitimi 2 farklı aşamadan oluşmaktadır. 14 ve 18 yaş aralığında gerçekleşen bu aşamalardan ilk 2 senesi Secondary Education’dır. Secondary Education aşamasında 14 ve 16 yaş aralığında olan öğrenciler, GCSE eğitimini alırlar. Daha sonra GCSE sınavına giren öğrenciler, başarılı oldukları takdirde GCSE akademik diplomasını alırlar.

GCSE diplomasını alan öğrenciler, eğer mesleki eğitimi seçmek isterse o bölümlerden birini seçebilir. İngiltere’de lise eğitiminin ikinci aşaması, Sixth  Form yanı A-Level olarak isimlendirilmiştir. Bu aşamayla birlikte öğrenciler, üniversite eğitimi için hazırlanmaya başlarlar. Eğer öğrenci talep ederse, IB diploma programına da gidiebilir.

Türkiye’den İngiltere’ye lise eğitimi için giden öğrenciler, devlet okulları gibi bir yıl değil de daha uzun bir süre eğitimlerine devam edebilirler. Dileyen öğrenci eğitim başladığı andan itibaren kayıt yaptırıp, diploma alana kadar devam edebilir. A Level programı zorunlu bir program değildir. Bu  program öğrencilerin üniversiteye hazırlığı için gerekli olduğundan, yurtdışında prestijli üniversiteye girmek istemeyenler için gerekli değildir. A Level programıyla iki yıllık bir eğitim sağlanır. Program bittikten sonra öğrencilerin girdiği sınavda başarılı olması beklenir. A Level programıyla alınan puan sayesinde, ek bir sınava girmeden öğrenciler üniversitelere kabul edilebilir. Burada öğrencinin tercih ettiği üniversitenin şartları önemlidir. Öğrencinin A Level programından aldığı puan,  o üniversitenin talep ettiği düzeyde ya da daha fazlası olmalıdır. Bu aşamayı geçen öğrenciler, üniversitelerin 1 yıl süren Faoundation hazırlık programını okumazlar. Bu sayede lisans programlarını 3 yıl içerisinde tamamlayarak uluslararası geçerliliği olan bir diplomaya sahip olurlar.  İngiltere’de lise eğitiminin devamı için buraya TIKLAYINIZ.

Amerika’da Lise Eğitimi

Amerika’da lise eğitiminin süresi Türkiye’deki gibidir. 4 yılda tamamlanan lise eğitimini özel ya da devlet liselerinde bitirebilir. Devlet liseleri en fazla bir yıl eğitim verdikleri için, yurtdışında lise öğretiminin devamında özel liseye gidilebilir. Amerika’da bulunan liseler, yatılı ya da Day School olarak ikiye ayrılır. Amerika’da lise eğitiminin ardından öğrenciler SAT sınavına tabii tutulur. Yukarıda bilgi verdiğimiz AP (Advanced Placement) programı Amerika’daki liselerde uygulanan bir programdır. Bu programda liseye devam eden öğrenciler, üniversitenin birinci sınıf derslerini alırlar. Bu sayede lise öğrencileri, üniversiteye geçtiklerinde bazı derslerden muaf olurken, AP kapsamında aldıkları derslerin kredi olarak da saydırabilirler. Amerika’da lise eğitiminin devamı için buraya TIKLAYINIZ.

Kanada’da Lise Eğitimi

Kanada’da lise eğitimi de Amerika gibi 4 yıldır. Kanada’ya lise eğitimini tamamlamak için giden adaylar, eğitiminin tamamını orada geçirip ya da yarıda kesip Türkiye’ye dönebilirler. Eğer öğrencinin bütçesi yalnızca bir yıllık Kanada’da lise eğitimini karşılıyorsa, adaylarımıza Türkiye’deki eğitimin son yılında Kanada’yı tercih etmelerini öneririz. Çünkü öğrencinin sahip olduğu diploma uluslararası bir okuldan verildiği için, gitmek istediği üniversitelere daha hızlı kabul edilebilir. Kanada’da hem devlet hem de özel liselerden eğitim alınabilir. Ayrıca Kanada’da bulunan özel liseler, üniversite hayatına Kanada’da devam etmek isteyen öğrencilerin burs alması için en güzel seçenektir. Kanada’da lise eğitiminin devamı için buraya TIKLAYINIZ.

Yurtdışında Lise Eğitimi Konaklama Yöntemleri

Yurtdışında lise eğitimi alınırken, öğrencinin aldığı dersleri pekiştirebileceği ve konforlu bir şekilde eğitim hayatını sürdürebileceği bir konaklama ortamına ihtiyacı vardır. Yurtdışında lise eğitimi sürecinde konaklama, öğrencinin hem sosyal hem de okuldaki başarısını etkileyen en önemli etmenlerden biridir.

Öğrenci seçtiği okula ve programa göre konaklama tercihini kendisi seçebilir. Adayın konaklama için seçtiği yerde, yeni kültürler öğrenmesi ve dil becerisini geliştirmesi oldukça önemlidir.

Yurtdışında lise eğitiminde konaklama şekilleri devlet ya da özel liselerin tercihlerine göre değişmektedir. Devlet liseleri genellikle, aile yanı konaklamayı tercih ederken, özel liseler yatılı yurtları ya da kampüsü tercih ederler. Aile yanı konaklama yöntemi öğrencinin o ülke vatandaşlarının, gelenek ve kültürlerini yakından tanımasına fırsat sunar. Yurt ya da kampüs konaklamada ise, öğrenci kendi gibi farklı ülkelerden gelen kişilerle birlikte yaşayacağı için, farklı ülkelerin kültürlerine de aşina olur. Özetle; yurtdışında lise eğitiminde konaklama çeşitleri öğrenciyi hem dil becerisi hem de kültürel anlamda geliştirir.

Yurtdışında Lise Okul Fiyatları

Yurtdışında lise eğitiminin fiyatları döviz  kurundaki güncellemelere göre değişiklik gösterir ve bu ücretler her sene güncellenir. Bu nedenle yurdtdışı lise ücretleri hakkında net bir cevap vermek yanlış olur.

Yurtdışı lise fiyatları, tercih edilen ülkenin döviz kuru, okulun bulunduğu yer, seçilen program ve konaklama gibi birçok nedenden dolayı değişiklik gösterir. Yurtdışındaki lise ücretlerinin çoğunluğunda yurt ya da aile yanı konaklamanın ücretleri de bulunur. Bütçenize en uygun yurtdışı lise eğitim programını seçmek için Truva Yurtdışı Eğitim ve Danışmanlık’la iletişime geçiniz. 25 yılı aşkın süredir yurtdışı eğitim danışmanlığı tecrübemizle, ihtiyacınızı karşılayan bir okul seçmek için tüm gayretimizle çalışıyoruz.

Yurtdışında Lise Okuma Şartları

Yurtdışında lise eğitimi için gerekli şartlar nelerdir sorusu, hem öğrencilerin hem de ebeveynlerin cevabını merak ettiği soruların başında gelir.

Yurtdışında lise eğitimi almak için okulların belirlediği bazı şartlar vardır. Bunlardan en önemlileri ise iyi bir dil becerisi ve not ortalamasıdır. Bununla birlikte öğrencilerin aktif olarak sosyal etkinliklerde yer aldığını göstermesi, okulları pozitif yönden etkiler. Eğer çocuğunuzun bu konuda eksiklikleri varsa, yurtdışı yaz okulu için destek sağlayabiliriz. Çünkü yurtdışında lise eğitimi almadan önce yaz okuluna gitmek, öğrencinin lise eğitimi için gideceği ülkede kolay uyum sağlaması için önemlidir. Kısa programlar olduğu için öğrenciye hem fikir sunar hem de uzun süre kalmak için gözlem yapmasını sağlar.

Yurtdışı Liselere Giriş Sınavları

Yurtdışında bulunan lise sınavlarına giriş için okulların talep ettiği bazı kriterleri sağlamak gerekir. Dil becerisi, ders dışı etkinlikler ve okul not ortalaması dışında öğrencilerin sosyal etkinliklerde aktif olarak yer almasının önemli doluğunu belirtmiştik. Bu kriterler dışında bazı ülkelerin tercih ettiği dil yeterlilik sınavları şu şekildedir:

ELTIS (English Language Test for International Students): Bu sınav, yurtdışında eğitim alacak öğrencilerin dil yeterliliğini ölçmek için yapılır. Başta Amerika olmak üzere, Kanada, Avustralya ve İrlanda gibi ülkelerde de geçerlidir.

SSAT (Secondary School Admission Test): Bu sınav ise öğrencilerin başarısı ve potansiyelleri hakkında fikir sahibi olmayı hedefler. Lise mezunları ya da lise son sınıfta bulunan öğrenciler bu sınava girebilir.

PLEP (Pre-Intermediate Level English Proficiency Test): Bu sınav genellikle Avrupa ülkeleri tarafından, yurtdışında lise ve kolej eğitimi almak isteyen öğrencilere uygulanır.

Başta Amerika, Kanada ve İngiltere olmak üzere birçok ülkede geçerli olan bu sınav, İngilizce eğitim veren kolejler tarafından kabul edilir.

Lise ve kolej başvuruları için okullar hatta ülkelerin talepleri değişkenlik gösterebilir. Bu durumda net bilgi almak ve profesyonel danışanlarımızla birlikte çalışmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Yurtdışında Lise Eğitim Süresi

Yurtdışında lise eğitimi süresinin ne kadar olduğu çok merak edilir. Bazı ülkelerde, yurtdışından gelen öğrenciler için devlet okullarında lise eğitimi bir yıl olarak belirlenmiştir. Özel liselerde ise böyle bir sınırlama bulunmamaktadır. Devlet lisesinde eğitim alan bir öğrenci, özel lisede eğitim sürecine devam edebilir ya da Türkiye’ye dönüş yaparak burada eğitimini tamamlayabilir. Eğer öğrencinizi bir yıl için yurtdışına gönderecekseniz, son yılda göndermenizi öeririz çünkü uluslararası bir diplomaya sahip olmasının hayatı boyunca pozitif etkilerini görecektir.

Yurtdışında Lise Eğitimi İçin Gerekli Evraklar

Yurtdışında lise eğitimi almak isteyen öğrencilerin ihtiyaç duyduğu evraklar; Pasaport, ortaokul diploma notu, ortaokul diploması, öğretmenlerin verdiği referans mektubu, niyet mektubu, dil yeterlilik sınavı, niyet mektubu, vesikalık fotoğraf, Transkript (Ortokul ya da liseye devam ediyorsa devam ettiği döneme kadar ki notlar), alınan sertifikalar ve başarı ödülleri başvuru için gereklidir.

Kimler Yurtdışında Lise Eğitimi Alabilir?

Yurtdışında eğitim almak için gerekli şartları sağlayan öğrenciler yurtdışında liselere kayıt için başvuru yapabilirler. Yurtdışında lise başvurusu için öğrencinin ortaokulda 8. sınıf yanı son sınıf öğrencisi olması ya da lisede herhangi bir sınıfta olması gerekir. Bununla birlikte öğrencinin dil seviyesi oldukça önemlidir. Örneğin İngilizce eğitim veren ülkelerde, öğrencinin dil seviyesinin en az B1 seviyesinin üstünde olması beklenir. Öğrencinin not ortalamasının ise oldukça iyi olması, yurtdışında liselere kabul için oldukça etkilidir. Bu durumda öğrencinin not ortalamasının en az 75 olması gerekmektedir. Bunların yanı sıra öğrencinin yurtdışı liselere kayıt için spor ya da sosyal etkinliklerde yer alması ve birtakım başarı derecesinin olması, yurtdışı lise eğitimi kabulu için önemli bir etkendir.

Yukarıda belirttiğimiz detaylar tamamlandığında, geriye sadece bütçenize en uygun yurtdışı lise eğitim programını belirlemek kalıyor. Bu durumda 25 yılı aşkın tecrübemizle ve profesyonel hizmet anlayışımızla size tüm gayretimizle yardımcı oluyoruz.

Yurtdışında Lise Eğitimi Sağlık Sigortası

Yurtdışında lise eğitimi alırken bazı okullar kendileri sağlık sigortası yaparken bazıları da sizden talep etmektedir. Buna göre İngiltere, Amerika ve Kanada gibi ülkelerde sağlık sigortası zorunludur. Eğer küçük de olsa bir sağlık sorununuz varsa, sağlık sigortası yaptırmak sizi ekstra masraftan kurtarır. Ayrıca, sağlık sigortası kapsamında öğrenci; kaza, yaralanma ya da hastalık durumunda ayakta veya yataklı olarak tedavi/muayene edilebilir.

Yurtdışında Lise Eğitimi İçin Öğrenci Vizesi

Yurtdışında vize eğitimi için hangi ülkenin nasıl vizeye ihtiyacı olduğu, hangi profedürleri izlediği dönem dönem değişiklik göstermektedir.

Amerika’da lise eğitimi için öğrencilerden F-1 vizesi talep edilir. F-1 vizesi öğrenci olan ve göçmen olmayanlara ABD konsolosluğu tarafından verilen vizedir.

İngiltere’de lise eğitimi için ise Student Visa başvurusu yapmak gerekir.

Kanada’da lise eğitimi için 18 yaş altı öğrencilere Study Permit Visa verilmektedir.

Truva Yurtdışı Eğitim ve Danışmanlık olarak vize başvurusunda gerekli olacak evrakları ve prosedürleri, 25 yılı aşkın zamandır tecrübemiz ve profesyonel danışanlarımızla birlikte yapacağınız için, başvuruya ilişkin herhangi bir sorun yaşamayacaksınız.

Yurtdışında Lise Eğitiminin Faydaları

Yurtdışında lise eğitimi almak birçok öğrencinin en büyük hayallerinden biridir. Çünkü dünyaca ünlü üniversitelere giden kapı, yurtdışından alınan lise diplomasıyla daha kolay açılır.

Yurtdışında lise eğitimi alan öğrenciler özgüveni yüksek, kültürlü, yeterli birikime sahip ve ne istediğini bilen kişiler olarak toplum içinde dikkat çekerler.

Yurtdışında lise eğitimi alan öğrenci, yükseköğrenim basamaklarını daha güçlü çıkar ve hayalindeki mesleği yapma imkanı olur. Bu da hem akademik hem de iş hayatında başarılı olmasını sağlar.

Yurtdışında lise eğitimini tamamlayan öğrencilerin çoğunun eğitimleri bitince Türkiye’ye dönmeden eğitim hayatlarına orada devam etme kararı aldığını gözlemledik. Truva Yurtdışı Eğitim ve Danışmanlık olarak, öğrencilerimiz lise eğitiminin sonrasında karar verdiği üniversiteye ilişkin de danışmanlığımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Öğrencilerimiz uluslararası diplomaya sahip olarak lisans eğitimlerine başladılar. Bir kısmı ise sanat, spor ya da müzik alanına yönelerek çabalarının karşılığını aldı.

Eğer yurtdışında lise eğitimi sonrasında Türkiye’ye tekrar dönmeyi düşünüyorsanız, seçkin üniversitelerin bir kısmı sınavsız giriş hakkı vermektedir.

Yurtdışında lise diplomasını alan çocuklar, dünyaca ünlü üniversitelerde öğrenim görmek için hazır bir şekilde başvurularını yapabilirler. Buna ek olarak öğrencilerin IELTS, TOEFL gibi dil beceri seviyesini ölçen sınavlara girmesine de ihtiyaç kalmayacak.

Yurtdışında lise diploması alan öğrenci farklı ülkelere gittiğinde herhangi bir adaptasyon sorunu yaşamaz. Genel kültür seviyesi Türkiye’de okuyan öğrencilere oranla çok gelişmiştir.

Yurtdışında lise eğitimi sırasında alınan IB ve A Level gibi diplomalar, sayılı liseler tarafından verilmektedir. Bu diplomalar, öğrencinin mesleğini seçerken zorlanmamasını ve üniversitelere daha kolay girmesini sağlar.

Yurtdışında Burslu Lise Okumak

Yurtdışında lise eğitimi alırken burs almak isteyen adaylara çeşitli burslar verilmektedir. Öğrenciler hem başarı bursu alırken hem de ilgilendiği sanat, spor ya da müzik alanında edindiği başarılardan dolayı da burs alabilir. Bu burslar öğrencilerin okul maliyetini oldukça düşürdüğü için maddi olarak bir sıkıntı yaşamadan hayatlarına devam ederler. Ayrıca yurtdışı liselerde verilen bursların miktarı ortalama yüzde 20 -40 arasındadır. Burslar okulların kendi şartlarına göre değişmektedir.


https://www.truva.com.tr/uploads/thumbs/440/440/c93b07528c1fdd68d777ddf9cb490636.gif

İngiltere Lise

İngiltere'de lise eğitimi almak

detay
https://www.truva.com.tr/uploads/thumbs/440/440/264e07165dbb7ab5ac72f6052bdc5c3c.jpg

Amerika Lise ve Kolejleri

Amerika'da ayrıcalıklı ve kaliteli bir şekilde lise okumak

detay
https://www.truva.com.tr/uploads/thumbs/440/440/8b191cd34e5bab06f3d08735e84a2dcf.jpg

Kanada Lise

Kanada'da, dünyanın en iyi eğitimini veren kurumlarda ayrıcalıklı bir ingilizce eğitim almak

detay
https://www.truva.com.tr/uploads/thumbs/440/440/6f932513a39072a98efccf916fae2487.jpg

İrlanda Lise

İrlanda'da lise eğitimi almak...

detay
Web sitemizi ve hizmetimizi optimize etmek için çerezler kullanıyoruz. Kişisel Verilerin Kullanımı Kanunu. Kabul Ediyorum. Reddediyorum.
Bilgi Formu