ABD aynı üniversite eğitiminde olduğu gibi lise ve kolej eğitiminde de söz sahibi ülkelerden biridir.
Amerika’da lise eğitiminin süresi Türkiye’deki gibidir. 4 yılda tamamlanan lise eğitimini özel ya da devlet liselerinde bitirebilir. Devlet liseleri en fazla bir yıl eğitim verdikleri için, yurtdışında lise öğretiminin devamında özel liseye gidilebilir. Amerika’da bulunan liseler, yatılı ya da Day School olarak ikiye ayrılır. Amerika’da lise eğitiminin ardından öğrenciler SAT sınavına tabii tutulur. Yukarıda bilgi verdiğimiz AP (Advanced Placement) programı Amerika’daki liselerde uygulanan bir programdır. Bu programda liseye devam eden öğrenciler, üniversitenin birinci sınıf derslerini alırlar. Bu sayede lise öğrencileri, üniversiteye geçtiklerinde bazı derslerden muaf olurken, AP kapsamında aldıkları derslerin kredi olarak da saydırabilirler.
ABD’de eğitim sistemi yükseköğrenim öncesi ve yükseköğrenim devresi diye ikiye ayrılır. ABD’de devlet okulları ve özel okullar faaliyet göstermektedir. İki sömester halinde eğitim verilir; (Ağustos ortası/Eylül başı- Aralık sonu/Ocak başı) - (Ocaktan Mayıs sonu/haziran ortası). Devlet okulları ücretsizdir ve devlet tarafından finanse edilir. Özel okullarda ücretlidir. Notlar ya yüzde şeklinde ya da harf modunda verilir. Başta İngilizce olmak üzere tüm gerekli dersler – ev ekonomisi, sanat gibi dersler dahil- yükseköğrenim öncesi devrede verilir. Bu okullara meslek eğitimi veren okullarda dahildir.
Ülkede bulunan prestijli ve dünya çapında tanınan lise ve kolejleriyle 12-18 yaş grubu gençleri ülkeye çekmektedir. Oldukça renkli ve kültürlerarası bir yaşam içinde genç öğrenciler lise eğitimi alabilirler. Bu sayede hem dil eğitimi gereken standartlarda alınmış olur hem de çeşitli kültürlerden gelen diğer öğrenciler ile temasa geçerler. Konaklama olanakları arasında aile yanında barınma ve kampüs içinde yaşamak seçenekleri öne çıkmaktadır. Her iki konaklama olanağında hayatın içindeki sosyal çevre genç öğrenciye oldukça yardımcı olmaktadır.
ABD’de lise ve kolej eğitimi almanın avantajları şunlardır;
12-18 yaş aralığında çeşitli kültürlerle ve insanlarla tanışma gençlerde gelecekte daha esnek bir zihin yapısına sahip olmanın yolunu açar.
Çok kültürlü hayatta yaşamayı öğrenen genç öğrenciler karşılaştıkları uluslararası ve kültürel olaylar karşısında daha esnek bir zihin yapısı ile değerlendirme yapabilir.
Yurtdışı eğitimin önemli bir parçası olan lise eğitiminde genç öğrenciler ABD’nin verdiği kaliteli eğitim ile aynı zamanda mesleki kariyerlerini de hazırlık yapmaktadır. Liseden sonra gelen üniversite hayatında doğru seçimler yapılarak uluslararası başarının yolu açılır.
Amerika’da lise eğitimi alan öğrenciler, anadili gibi İngilizce konuşur. Üniversite eğitimi için de Amerika’yı düşünüyorsanız eğer, henüz lise yaşlarındayken yurtdışı lise programlarına katılabilirsiniz.
Amerika başta olmak üzere dünyacaünlü prestij sahibi üniversitelere giriş imkanına sahip olabilirsiniz.
Amerika kozmopolit bir ülke olduğu için, sürekli farklı kültüreden insanlarla karşılaşırsınız. Bu sayede Türkiye’deki kültürün dışına çıkıp farklı kültürleri öğrenebilirsiniz.
Eğer üniversiteye Amerika’da devam etmek gibi bir niyetiniz varsa, herhangi bir ek ders ya da kurs almaya gerek kalmadan SAT sınavına hazırlanabilirsiniz.
Amerika’da üniversiteye başlarken yaşanacak sorunlara önceden adapte olma fırsatı verir.
Amerika’da lise öğrenimi gören gençler, Türkiye’deki aile hayatından uzak oldukları için sorumluluk alma durumları oldukça gelişmiştir. Eğer öğrenci Türkiye’ye geri dönecekse, Amerika’daki liseden aldığı eğitim sayesinde diğerlerinden bir adım önde olacaktır.
Amerikan eğitim sistemi Türkiye’deki eğitim sistemi gibi değildir. Amerikan hükümeti gelirlerinin %10’luk bir kısmını eğitime ayırsa da, eğitim öncelikli olarak eyaletlerin sorumluluğu altındadır. Örneğin Minesota’da, yaklaşık %80 kamu eğitim kuruluşu eyalet kaynaklarından finanse edilmektedir. Her eyalet kendi eğitim departmanına, hukukuna, finansına ve kadrolaştırma hakkına sahiptir. Her eyalet müfredatını, derslere katılma zorunluluğunu vb. kendi ayarlar.
Eyaletler aynı zamanda, kaç senelik eğitimin zorunlu olacağına kadar karar da kılabilirler. Çoğu eyalette eğitim yaşı sınırı 16 ‘dır. Fakat bazı eyaletlerde bu yaş sınırı 18 yaştır.
Çoğu eyalette, kamu eğitim sistemi lokal okullara bölünmektedir bunlar da kendi “district”lerinde belirli bir müfredatı belirlemekle mükelleftirdirler. Lokal okul yönetimleri küçük şehirlere ya da büyük şehirlere kadar bölünebilirler.
Bu yüzden, okulların eğitim sistemleri ve lokal yönetimleri eğitm sistemleri, kanunları arasında büyük farklılıklar bulunabilmektedir. Fakat, yine de bazı genel noktalar vardır.
Birçok eyalet ve komünite okullardaki ve özel sınıflardaki çocukların özel eğitimsel ihtiyaçlarını karşılarlar bunlara duygusal ve davranışsal problemler, türlü engeller, iletişim bozukluğu ve sınırlı duyma gibi fiziksel engeller dâhil. Aynı zamanda özel okullar iyi eğitilebileceğini düşündüğü parlak çocuklara özel çocuk eğitimleri de vermektedir.
Lisede, ilk yılındaki öğrenciler “freshman” diye adlandırılır. 2.sınıfta “sophomore”, 3.sınıfta “junior” ve en nihayetinde 4.sınıfta “senior” diye adlandırılırlar.
Amerikan liselerinden mezun olmak için Kanada gibi ülkelerin uyguladığı final sınavı gibi bır sınav bulunmamaktadır. Yeterli krediye ve seneye ulaşıldığı takdirde zorunlu dersler de verildiği zaman öğrenci liseden mezun olabilmektedir. Amerika’nın uyguladığı SAT (Scholastic Aptitude Tests) ve ACTs (American College Test) gibi sınavların dışında öğrencilerin lise sonundaki okul ortalamaları (GPA) de Amerika’da üniversiteye girebilmek için önemli etkenlerden biridir.
Amerika Devlet Liseleri (Public High Schools) ücretsiz mi sorusu , en çok karşılaştığımız sorulardan biridir. Amerika’da devlet liseleri diğer okullardan çok daha uygun fiyatlarda ve ücretsiz değildir. Amerika’da devlet liselerine bağlı bulunduğu eyalette bulunan federal kaynaklar tarafından bütçe ayrılır. Amerika’da devlet liseleri yurtdışından gelen öğrencilere en fazla bir yıl eğitim hakkı vermiştir. Eğer epğitim hayatınıza Amerika’da devam etmek istiyorsanız, devlet okulunun ardından özel ya da yatılı okullara kayıt yaptırabilirsiniz. Amerika’da devlet liselerinde eğitim alan öğrencilerin konaklama şekli aile yanı konaklamadır.
Amerika’daki Özel Liseler (Private Day Schools) sadece Türkiye’den değil Amerika’da bulunan aileler içinde oldukça değer verilen ve itibar sahibi olan liselerdir. Amerika’da bulunan özel ve yatılı liseler birbirinden farklıdır. Özel liselerin kampüste herhangi bir konaklama hizmeti bulunmaz. Sadece özel liselerin tıpkı Amerika’nın devlet liseleri gibi aile yanı konaklama hizmeti vardır. Amerika’daki devlet okulları ile özel okulları kıyasladığımızda, özel okulda en fazla 150 öğrenci olur ve her 12 öğrenciye bir öğretmen düşmektedir.
Amerika’daki Yatılı Liseler (Boarding Schools) tüm dünyadan gelen ülkelerden öğrencilerin en çok tercih ettiği eğitim yöntemidir. Bu okulların diğer okullardan farklı olarak büyük kampüsleri bulunmaktadır. Yatılı okulları sadece diğer ülkelerden gelen öğrenciler değil, Amerika’da bulunan yerel öğrenciler de tercih etmektedir. Amerika’daki yatılı okulların müfredatı, diğer okullardan bir adım öndedir. Bünyesinde bulunan öğretmenlerin nitelikli olması çoğu konuda uzman olması, okuldan mezun olan öğrencilere birbirinden prestijli üniversitelerin kapısını açar. Öğrenciler kampüste sosyal hayata dahil olurken, birbirinden farklı kültürlerle karşılaşır. Amerika’da yatılı liseden mezun olan öğrencilerin IB diploma ile birlikte AP (Advenced Placement) programına katılımı ve Amerikan lise diploması bulunmaktadır.
Amerika’da lise eğitimine başvuru için gerekli evrakları şöyle sıralayabiliriz:
Okul başvuru formu,
Pasaport,
İngilizce seviyesini belirten belge,
Vesikalık fotoğraf,
Amerika’da okuma amacını belirten niyet mektubu,
Velinin imzaladığı izin belgesi,
Transkript,
Mezuniyet durumunu gösteren belge/diploma,
Öğretmenlerden alınan referans mektubu,
Amerika’da lise eğitimi fiyatları öğrencinin bulunduğu eyalete, okulun özel, yatılı ya da devlet okulu olmasına göre değişmektedir. Devlet okullarının maliyetleri diğer okullarla karşılaştırıldığında oldukça düşüktür. Yatılı okullar ve özel okullarda ise maliyetler yükselirken, okulun sunmuş olduğu imkanlara göre fiyatlar artmaktadır. Öte yandan devlet liseleri tıpkı ülkemizde de olduğu gibi Amerikalı vatandaşlara ücretsizdir. Fakat dışarıdan gelen uluslararası öğrencilere devlet okulları ücretlidir.
Amerika’da lise ücretleri, dolar/TL kurunun değişkenliğine göre güncellenmektedir. Bu yüzden net bilgi alabilmek ve uygun fiyatlı lise eğitimlerinden faydalanabilmek için Truva Yurtdışı Eğitim ve Danışmanlığı ile iletişime geçebilirsiniz.
Amerika’da lise fiyatlarına ek olarak, öğrenciniz yurtdışına gideceği için birtakım masrafları daha olacaktır. Yatılı ve özel okullarda konaklama masrafları da dahil olduğu için ekstra bir harcama yapmayacağını düşünmek yanlış olur.
Bu masraflar sağlık sigortası, vize ve pasaport, seyahat, ulaşım, yemek, okul harcamaları ve sosyal aktiviteler için yapılan ödemelerdir.
Amerikan liselerinden mezun olmak için Kanada gibi ülkelerin uyguladığı final sınavı gibi bır sınav bulunmamaktadır. Yeterli krediye ve seneye ulaşıldığı takdirde zorunlu dersler de verildiği zaman öğrenci liseden mezun olabilmektedir. Amerika’nın uyguladığı SAT (Scholastic Aptitude Tests) ve ACTs (American College Test) gibi sınavların dışında öğrencilerin lise sonundaki okul ortalamaları (GPA) de Amerika’da üniversiteye girebilmek için önemli etkenlerden biridir.
SAT sınavı Amerikan üniversitelerine göre standardize edilmiş bir sınavtır. Sat sınavı kâr amacı gütmeyen College-Board tarafından yapılan bir sınavdır. Şu anda uygulanmasına karar verilmiş olan SAT sınavı 3 saat 45 dakika sürmektedir ve bu sınav 600 puandan 2400 puana kadar değişibilen bir puanın alınmasıyla sonuçlanmaktadır.
Sınav 3 bölümden oluşmaktadır (Matematik, kritik okuma ve yazma.) Test yazı bölümü haricinde çoktan seçmelidir.
ACT olarak adlandırılan bir diğer test de Amerikan üniversitelerine giriş için hazırlanmış standardize bir sınavdır. ACT öğrencinin genel eğitim gelişimini, becerilerini ve koleji bitirişinde edindiği bilgiyi test eder. Çoktan seçmeli bir sınav olan ACT’de ingilizce, matematik, okuma ve bilim sınavları vardır. Buna ek olarak yazma sınavı opsiyoneldir ve küçük bir essay yazdırılır.
Genel itibariyle, kolejler iki sınavdan birini kabûl şartı olarak görmektedirler.
Amerika’da lise eğitimi almak isteyen adayların en çok merak ettiği konuların başında, Amerika’da lise başvurusu koşulları gelmektedir. Başvuru sürecinde okul not ortalaması oldukça önemlidir. Öğrencinin ortaokul not ortalamasının 100 üzerinden en az 75 olması gerekir. Bazı okullar bu ortalamanın altındakileri de kabul edebilir. Bu nedenle mutlaka bizimle iletişime geçerek bilgi alınız. Ayrıca öğrencinin İngilizce dil seviyesi SLEP ya da TOELF gibi sınavlardan talep edilen notu alması gerekmektedir. Örneğin, Amerika devlet liseleri için SLEP testinden en az 45 almış olmanız gerekmektedir.
Bu süreçte başvuru yapan adaylarla okuldan yetkililer Skype ya da Zoom üzerinden yüz yüze görüşerek değerlendirme de yapabilirler. Amerika’da istenen not ortalaması ve dil seviyesi hemen hemen yukarıda belirttiğimiz gibidir ama bazı okullarda farklılık gösgterebilir. Bu durumda yukarıda istenen seviyelerin altında bir durum varsa mutlaka bizimle iletişime geçiniz.
Amerika’da lise eğitimi almak isteyen öğrencilerin başvurması gereken vize tipi F1 vizesidir. Bilindiği üzere Amerika vizesi alırken Amerikan Konsolosuğuna giderek mülakata katılmak gerekir. Öte yandan vize randevusunu henüz almadan önce, başvuru yaptığınız lisenin düzenlemiş olduğu I-20 belgenizin mutlaka olması gerekir. Bunun dışında, pasaportunuzda yer alan bilgileri, I-20 belgesinde yer alan okul bilgileri ile birlikte SEVIS sistemine online olarak aktarmış olmanız gerekir. Bu işlemin ardından yapılacak ödemeyi ise randevudan 3 iş günü öncesinde yapılması gerekmektedir. Amerika öğrenci vizesi yani F1 alabilmek için, SEVIS belgesi ve I-20 formunuzun mutlaka olması gerekir.
Amerika öğrenci vizesi (F1) için gerekli evraklar:
Bir yıllık süresi olan pasaport ve önceden düzenlenmiş pasaportlar,
5*5 ölçülerinde bir adet fotoğraf,
Mezuniyet durumunu gösteren belge/diploma,
Başarı durumunu gösteren transkript ve güncel öğrenci belgesi,
Amerika’da kalınacak süreçte, eğitim ve yaşam masraflarınızı karşılayan belgeler (Tapular, maaş bordroları, kira gelirleri, şirket belgeleri, diğer gelirler)
ABD Dışişleri Bakanlığının sayfasında bulunan DS-160 formunu doldurmak, Forma ulaşmak için buraya tıklayınız.
SEVIS ücretinin ödenmiş olması gereklidir. SEVIS ödemesi için buraya tıklayınız.
"Amerika F1 vizesi ne kadar sürede verilir" sorusu en çok merak edilen soruların başında yer almaktadır. F1 vizesi için başvuru, mülakatla birlikte tamamlanır. Amerika F1 vizesi başvurusunun ardından, mülakatı yapan memur tarafından olumlu ya da olumsuz dönüş yapılır. Daha sonra pasaportunuz PTT kargo ile 2 ya da 3 iş gününde belirtmiş olduğunuz adresinize gelir.
Amerika, içerisinde 52 ayrı eyalet bulunan ve bu eyaletlerin birleştiği cumhuriyettir pek cumhuriyet kavramı geçmese de. Bunun dışında, Amerika’da her eyaletin kendi anayasası vardır, Texas’ta idam varken California’da idam olmayabilir.
Amerika, tıpkı Türkiye gibi laik demokratik sosyal hukuk devletidir ve bütün dinler devlet tarafından güvence altına alınmıştır. Bununla beraber Amerikan nüfusunun %0.4’ü müslümandır. Amerikalı diye bir ırk tanımı yoktur. Amerika’nın keşfinden sonra Amerika’ya yerleşen avrupalılar (ingilizler, fransızlar, ispanyollar, hollandalılar) ve sonrasında sanayi devriminde köleleştirmek amacıyla Afrikadan vapurlarla zorla getirilen kişiler tafafından oluşturulmaktadır.
Amerika’da özellikle siyahiler Türkleri çok sevmektedirler.
Ülke başkanlık sistemi ile yönetilmektedir. Ülkede 2 büyük siyasi parti vardır bunlardan biri Cumhuriyetçi Partidir(Rebuplican). Ülkede siyahi kişilerin çok bulunduğu ve sınırların kapatılması gerektiğini savunan partidir. Bir diğer parti de Demokrat Partidir(Democrat) sosyal demokratlardır ve göçmenlere üniversite öğrencilerine, işçilere hak tanınması için çalışmalar yapmaktadırlar. Amerika’da askerlik zorunlu değildir ve paralı askerlik sistemi vardır. Ordu tamamen profesyonel ordudur ve orduya katılmayanlar sosyal projelerde çalışırlar fakat zorunlu değildir. Amerika’da asker olan kişilerin yaptığı işe kutsal olarak bakılır ve askerlere çok değer verilir.
Amerikan üniversiteleri dünyada en çok yabancı öğrenci kabûlü yapan üniversitelerdir. Amerikalılar Türklere gerçekten çok iyi bakmaktadırlar ve çok sevmektedirler. Daha çok siyahiler, İspanyollar, Fransızlar Türkleri çok sevmektedirler.
Amerika’da arabalar yaklaşık 15-20 bin $ arasındadır ve alım gücüne kıyasla iyi fiyatlar denilebilir.
Amerika yaklaşık 10 milyon kilometrekare yüzölçümüyle dünyanın toprak olarak en büyük ülkeleri arasında yer almaktadır. Dünyanın en popüler göç destinasyonu olan ülke, çok sayıda kültürü de içinde barındırmaktadır. Çin ve Hindistan’ın arıdından gelerek, dünyanın en kalabalık ülkesi konumunda olan Amerika, 50 eyaletten ve bir federal bölgeden oluşan federatif, anayasal cumhuriyettir. Amerika federal bölgesi ise Washington DC’dir. 48’i bir arada diğer ikisi Hawaii Adaları ve Alaska’dan oluşur. Ülkenin resmi kuruluş tarihi 4 Temmuz 1776’dır.
“Özgürlükler Ülkesi” olarak bilinen Amerika’da yaşayan herkes eşit haklara sahiptir. Eğlence hayatının oldukça gelişmi olduğu ülkede büyük yerleşim yerlerinde sabaha kadar hizmet veren bar ve diskolar bulunmaktadır. Alkol alım yaşı 21’dir ve kural ihlâllerinde ceza vardır. Kapalı alanlarda sigara içmek yasaktır. Basın Özgürlüğü Endeksi’nde 49.sırada yer alan ABD, uluslararası iş insanları, bilim insanları için en önemli ülkelerden biridir.
Amerikan kültüründe din önemli bir rol oynamaktadır. Yukarıda belirttiğimiz gibi askerlik mesleği gibi bazı meslekleri kutsal görmektedirler ve bu mesleği icra eden kişilere saygıda kusursuzluk nadir görülür. ABD’de en yaygın din Hristiyanlıktır, mezhepleri Katoliktir. Ateistler ya da hiçbir dine bağlı olmayanlar Hristiyanlıktan sonra 2. en büyük topluluktur.
2015 yılında Eğitim Politikalarını İyileştirme Merkezi tarafından yapılan çalışma, öğrencilerin AP'yi sadece lisede üniversite için bir kredi kazanma yolu olarak görürken, DP'yi güçlü, yaşam boyu öğrenen bireyler yetiştiren bütünsel bir program olarak gördüklerini ortaya koymuştur.
2012 tarihli bir Ofqual raporu, Diploma Programındaki değerlendirmeleri, farklılaştırma imkanı tanıyan, bağımsız düşünme ve araştırma becerilerini geliştirmeyi teşvik eden ve öğrencilerin üst basamak beceriler sergilemelerine imkân veren kusursuz değerlendirmeler olarak nitelemiştir. 2014'te Üniversite ve Kolejler Kabul Kurumu (Ucas), Uluslararası Bakalorya'ya resmî bir A-level (A-Seviye) denkliği veren yeni bir tarife sistemi geliştirmiştir.
Deakin Üniversitesi'nin 2014 yılında gerçekleştirdiği çalışma için görüştüğü öğretmenler, genel olarak DP'nin, Avustralya Müfredatı'na kıyasla üniversite için daha iyi bir hazırlık sunduğunu düşündüklerini ifade etmişlerdir. DP müfredatının diğer faydaları arasında gerçek çalışma gerektiren uygulamalar, açık küresel boyutlar ve kültürler arası anlayış gelişimi gerektirmesi yer almaktadır.
Delhi Üniversitesi, Merkezi Eğitim Enstitüsü'ndeki araştırmacılar, CBSE ve CISCE'ye kıyasla DP müfredatının ve değerlendirmelerinin daha kapsamlı ve yoğun olduğunu, birden fazla bakış açısını daha çok teşvik ettiğini ve farklı bağlamları takdir ettiğini; analitik, eleştirel ve değerlendirme becerilerini daha çok geliştirme eğiliminde olduğunu ortaya koymuşlardır.
AP programı ve sınavları Amerika’da ve dünyada 60’tan fazla ülkede üniversiteler tarafından tanınan bir programdır. AP derslerini alıp, sınavlarda başarılı olan öğrenciler hem üniversitelere başvuru sürecinde standart başvuru yapan öğrencilere göre daha avantajlı olurlar, hem de üniversiteye başladıklarında başlangıç seviyesinde verilen derslerden muaf olma şansını elde ederler. Dolayısıyla AP almış öğrenciler kolej eğitimleri süresince ciddi derecede zaman kazanarak çift-anadal (double-major) ve/veya yan dal (minor) programlarına da geçiş yapabilirler.
AP sınavlarının içeriği üniversite profesörleri ve lise AP öğretmenlerinden oluşan bir kurul tarafından hazırlanmaktadır. Her AP sınavında çoktan seçmeli sorulardan ve kısa cevaplı veya kompozisyon tarzında sorulardan oluşan iki bölüm bulunur. Sınav süresi ve sınavda çıkan soru sayısı, seçilen konuya göre farklılık göstermektedir. Çoktan seçmeli sorular bilgisayar tarafından, kompozisyon ve kısa cevaplı sorular ise öğretmenler tarafından değerlendirilir.
Sınavda, çoktan seçmeli sorular bilgisayar tarafından, kısa cevaplı ve kompozisyon tarzındaki sorular ise tecrübeli AP öğretmenleri ve üniversite profesörlerinden oluşan bir kurul tarafından değerlendirilir. Öğrenciler AP sınavlarından 1 ila 5 arasında bir not alır ve sonuçlar Temmuz ayı içerisinde öğrenci ve ilgili üniversitelere yollanır. Sonuç raporları kümülatiftir, yani öğrencinin o güne kadar aldığı tüm AP sınav sonuçlarını gösterir. Sınav sonuçlarını telefon yoluyla da öğrenmek mümkündür.
Aşağıda Truva Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı olarak danışmanlığını yaptığımız lise ve kolejleri bulabilirsiniz;
Wilbraham Monson Academy Massachusetts
George Stevens Academy Maine USA
Hawai Preparatory Academy USA
Vermont Academy USA
St.Johnsbury Academy Vermont
New Hampton School
The Perkiomen School Pennsburg USA
Grand River Academy AUSTINBURG, Ohio
The Hun School of Princeton - Princeton
Riverstone Internatıonal School idaho USA
The Kings Academy West Palm Beach USA
Linden Education Servise California USA
Marianapolis Preparatory School
East Catholic High School
Idyllwild Arts Academy
The Orme School
Squaw Valley Academy
Steamboat Mountain School
Cats Academy Boston
The MacDuffie School
Pope John XXIII High School
Presentation of Mary Academy
Mercyhurst Preparatory School
The Storm King School
The King’s Academy
Norfolk Christian School
Springwood School
Deer Valley Unified School
Gilbert Public School
Hamilton High
Higley Unified School
Joy Christian
Mesa Public School
Mission Heights Preparatory High School
Paradise Valley School
Phoenix Christian Preparatory School
Rancho Solano Preparatory School
Scottsdale Unified School
Sequoia Charter School
Sierra Vista School
Orme School
Fort Smith Public Schools
Union Christian Academy
Alameda Unified School
Georgiana Bruce Kirby Preparatory School
Los Angeles Unified School
Oak Park High School
San Gabriel Academy
San Luis Coastal School
Santa Barbara Unified School
Ambassador High School
Archbishop Riordan High School
Armyand Navy Academy
Arroyo Pacific Academy
Balboa School
Bishop O Dowd High School
Capistrano Valley Christian Schools
Chaffey Joint Union School
Chino Valley Unified School
Christian Brothers High School
El Camino Real Charter High School
Grace Brethren Junior Senior High School
Heritage Christian School
Idyllwild Arts Academy
Las Virgenes Unified School
Mission College Preparatory Catholic High School
Monterey Bay Academy
Moreau Catholic High School
Ojai Valley School
San Domenico School
San Francisco Waldorf High School
Torrance High School
Vacaville Christian School
Xavier College Preparatory High School
Apple Valley Christian School
Birmingham Community Charter High School
Dunn School CA
Morgan Hill Unified School
Midland School
Fremont Christian School
Squaw Valley Academy
St Joseph Notre Dame High School
St Vincentde Paul High School
Colorado Springs School
Whittier Christian High School
The Quarry Lane School
Denver Public School
Faith Christian Academy
Steamboat Mountain School
South Kent School
Saint Bernard School
Marianapolis Preparatory School
St Thomas More School
Woodstock Academy
Edmund Burke School
Marion County School
Indian River Charter High School
Brevard School
Florida Preparatory Academy
Lake Mary Preparatory School
Montverde Academy
The Kings Academy
Saint Edwards School
North Broward Preparatory School
Trinity Christian Academy
Windermere Preparatory School
Athens Christian School
Bonneville High School
Maui Preparatory Academy
Henry County Schools
Hillcrest High School
Brother Rice High School
Morgan Park Academy
Schaumburg Christian School
Rockford Christian High School
Providence Catholic High School
Guerin Catholic High School
Kokomo High School
LaLumiere School
Trinity Lutheran High School
Scottsburg High School
Scecina Memorial High School
Burlington Notre Dame High School
Bishop Seabury Academy
Urbandale High School
Blue Valley Public School
Maur Hill Mount Academy
Evangel Christian Academy
George Stevens Academy
Fryeburg Academy
Foxcroft Academy
Hyde School Maine
Lee Academy
Lincoln Academy
Orono High School
Maine School of Science and Math
Maine Central Institute
Arlington High School
Beverly High School
Burlington High School
Dartmouth High School
Chapel Hill Chauncy Hall School
CATS Academy Boston
Groton Dunstable Regional High School
Holy Name High School
Hopkinton High School
Matignon High School
Marblehead High School
Lynnfield High School
Maynard High School
Nauset Regional High School
Newburyport High School
Pope Francis High School
Northampton High School
Newton Public School
Stoneleigh Burnham School
The Mac Duffie School
The Newman School
Winthrop High School
Winchendon School
Wilbrahamand Monson Academy
St Francis Xavier Catholic High School
Seattle Public Schools
Tacoma Public School
Lourdes Academy
Saint Georges School
St Johnsbury Academy
Montpelier Public Schools
Davis School
Burrand Burton Academy
Lyndon Institute
American Hebrew Academy
Burlington Christian Academy
Bishop Rosecrans High School
Portland Christian Schools
Lake Ridge Academy
Grand River Academy
Bishop Mc Devitt High School
Erie First Christian Academy
Grier School
Mt Lebanon High School
Mercyhurst Preparatory School
Linden Hall
Perkiomen School
The Phelps School
Valley Forge Military Academy
Ecoledhumanite
Ben Lippen School
Mt Hope School
Marine Military Academy
The Village School
TMI The Episcopal School of Texas
Wasatch Academy
South Sanpete School
Provo City School
Programla ilgili daha detaylı bilgi almak istiyorsanız aşağıdaki numaralardan bize ulaşarak, bilgi talep edebilir, bilgi formunu doldurabilir veya randevu alarak Kadıköy’deki Truva Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı ofisimizi ziyaret edebilirsiniz.
İletişim Numaramız: 0 216 414 77 50
WhatsApp'tan mesaj göndermek için tıklayınız.