Malta Öğrenci Vizesi

Malta Öğrenci Vizesi için gerekli belgeler:

 

1- Malta'da kalacağınız sürece geçerli olan pasaportunuz.

Pasaport çıkarmak için öncelikle İnternetten http://www.epasaport.gov.tr/ adresinden randevunuzu almanız gerekmektedir. Randevu alınan ilçe Emniyet müdürlüğüne,  2 adet 5x 5 boyutlarinda biyometrik fotoğraf, nüfus çüzdanının aslı ve pasaport harcınızı  ve cüzdan bedelini ziraat bankasina ödediğinizi gösteren banka dekontları ile müracat edilmelidir.

2- Eğer varsa, eski pasaportlarınız veya numaraları, pasaport fotokopisi

3- İki adet yeni çekilmiş arkası beyaz fonlu vesikalık fotoğrafınız. Fotoğraf  3,5 x 4,5 boyutlarında olmalıdır.

4- Türkiye’deki eğitim durumunuzu gösteren mezuniyet belgesi ve transkriptiniz.

5- Ales Sınavına girdi iseniz sonuç belgesi

6- Eğer Türkiye’de halen bir eğitim kurumunda kayıtlı iseniz, kimlik ve  öğrenci belgeniz.

7- İngilizce Kursundan kursa devam etmiş olduğunuzu gösteren mektup veya sertifikalar.

8- Gideceğiniz okuldan davetiye mektubu (Truva danışmanlık tarafından getirilecek.)

9- Konaklama adresi (Okul tarafından gönderilecek.)

10- Masraflarınızı karşılayacak kişiden noter onaylı bir taahhütname.

11- Uçak rezervasyonu (Truva tarafindan yapılır.)

12- Başvuru sahibi tarafından imzalanmış check list

13- Seyahat Sigortası - en az 30.000 euro kapsamlı olmalı. Sigorta işlemleri danışmanlığımız tarafından yapılır

14- 18 Yaş altı öğrencilerin anne ve babasından muvafakatname ve nüfüs kayıt örneği.

15- Sizin ve ailenizin gelir durumunu gösterir belgeler;

-Banka hesap Cüzdanları – içinde en az kalacağınız süre boyunca gerekli olan eğitim , konaklama ve yaşam masraflarınızı karşılayacak miktarda para bulunmalıdır. Maltada günlük için 48 Euro banka hesabinda göstermek gerekmektedir. En son iki aylık hesap dökümü gerekmektedir.

-Maaş Bordroları ,

-Emeklilik belgeleri,

-Iş sahibi iseler işyeri ile ilgili belgeler (vergi levhası, imza sirküleri, ticaret sicil  gazetesi, faaliyet belgesi )

-Varsa Tapular, Araba ruhsatı fotokopileri

-Kira geliri varsa, kira kontratları ve banka dökümleri.

-Çiftçilik geliri varsa, çiftçilik belgesi

16 - Eğer çalışıyorsanız, çalışmakta olduğunuza ve izinli gidiyorsanız izinli olduğunuzu gösteren bir mektup (Truva’ dan örnek isteyiniz) ve son üç aylık maaş bordronuz, SSK işe giriş bildirgeniz. Çalıstığınız iş yerinin vergi levhası, imza sirküleri ve sicil gazetesi.

17- Evli iseniz Evlilik cüzdanı

18- Öğrenci olmayan adayların askerlik durumunu gösteren belge

19- Tüm bu evrakların asılları ve birer fotokopileri .  

 

Malta Vizesi hakkında detaylı bilgi için danışmanlarımızla irtibata geçebilirsiniz.