İngiltere Öğrenci Vizesi

İNGİLTERE ÖĞRENCİ ZİYARETÇİ VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ

 

1

 

 

PASAPORT / Süresi en az 1 yıl olmalıdır.Eğer varsa, eski pasaportlarınız veya numaraları

1-     Varsa İngiltere vizesi veya başka ülkelerden aldığınız vizeler veya giriş çıkışlarınızı gösteren sayfaların fotokopileri  ve iki adet kimlik fotokopisi.

 

2

 Eğitim Durumunuzu Gösteren Belgeler

- Mezun iseniz, Diploma veya çıkış belgesi 

- Transkript

- Öğrenci iseniz Öğrenci Belgesi   - Ales Sınavına girdi iseniz sonuç belgesi

 

 

3

 İngilizce Eğitim Belgeleri ( ZORUNLU ):

 - İngilizce Hazırlık okudu iseniz hazırlık okudugunuzu gösteren belge (Transkript veya Hazırlık okuduğunuzu gösteren okulunuzdan alacağınız yazı )                                                                              - İngilizce Kurslara devam etti iseniz Kurs sertifikaları veya katıldığınızı gösteren yazılar                                      

 

 

4

Varsa Eğitim Sertifikaları 

-Bilgisayar veya alaniniz ile ilgili sertifikalar, katıldığınız seminerler …vs

 

 

5

Banka hesap Cüzdanları

-İçinde en az kalacağınız süre boyunca gerekli olan eğitim , konaklama ve yaşam masraflarınızı karşılayacak miktarda para bulunmalıdır. Son 3 ayın hesap dökümü olmalıdır.

- Hesap sponsorunuza, anne veya babanıza ait ise banka hesap sahibinden masraflarınızı karşılayacaklarına dair yazı (Truva tarafından hazırlanabilir)

 

 

6

Çalışma Belgeleri

- Çalışıyor iseniz çalıştığınız işyerinden yazı (Truva dan örnek isteyiniz)

- Son üç ayın maaş bordrosu, işe giriş bildirgesi

-  İşyerinizin imza sirküleri , faaliyet belgesi, vergi levhası

- Eğer işyerinizden ayrıldı iseniz, çalıştığınızı gösteren yazı ve son üç ayın maaş bordrosu.                   

- Eğer  işverenseniz  işyeri ile ilgili belgeler (vergi levhası, imza sirküleri, ticaret sicil  gazetesi, faaliyet belgesi, satıştan elde edilen geliri gösteren faturalar  )

 

7

Ailenize ve Sponsorunuza  Ait Gelir Belgeleri

-Ailenizde çalışan kişilerin maaş bordroları ,

-Emekli iseler emeklilik belgeleri, maaşlarını gösteren belgeler veya banka hesap dökümleri 

-Iş sahibi iseler işyeri ile ilgili belgeler (vergi levhası, imza sirküleri, ticaret sicil  gazetesi, faaliyet belgesi , satışdan elde edilen geliri gösteren faturalar  )

-Varsa Tapular, -Varsa Araba Ruhsatı fotokopileri

-Varsa Kira kontratları ve banka dökümleri.   

-Çiftçi iseler, çiftçilik belgesi   

 

8

Diğer ;

-Askerliğini tamamlamış adayların askerlik terhis belgesi

-18 yaş altı öğrencilerin anne ve babalarından yurtdışına çıkabilmeleri için noterden Muvafakatname.

- Nüfus kayıt örneği (e-devletten nüfus aile) ve ikametgah belgesi

- Evli olanların evlilik cüzdanı fotokopisi

 

9

Vize Başvuru Ücreti

6 aylık    133 dolar   

11 aylık   260 dolar + NHS sigorta ödemesi 210 $

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Not: Yukaridaki evrakların ikişer adet fotokopisi olarak hazırlanmalı ve  Pasaport , Eğitim Belgeleri (diploma-Sertifika vs), Banka hesap cüzdanlari, çalışma belgeniz ve maaş bordrolarinin asılları vize başvurusunda yanınızda olmalı!!!)