İngiltere Öğrenci Vizesi

 

İngiltere Öğrenci Vizesi 

1. PASAPORT  / Süresi en az 1 yıl olmalıdır .   Eğer varsa, eski pasaportlarınız veya numaraları    

2. Eğitim durumunuzu gösteren Belgeler

3. Mezun iseniz, Diploma veya çıkış belgesi  

4. Transkript -  Öğrenci iseniz Öğrenci Belgesi 

5. ALES Sınavına girdi iseniz sonuç belgesi

6. İngilizce Eğitim Belgeleri ;

7. İngilizce Hazırlık okudu iseniz hazırlık okuduğunuzu gösteren belge (Transkript veya Hazırlık okuduğunuzu gösteren  okulunuzdan alacağınız yazı )                                                            

8. İngilizce Kurslara devam etti iseniz Kurs sertifikaları veya katıldığınızı gösteren yazılar                                      

9. Banka hesap Cüzdanları

10. İçinde en az kalacağınız süre boyunca gerekli olan eğitim , konaklama ve yaşam masraflarınızı karşılayacak miktarda para bulunmalıdır. Son 3 ayın hesap dökümü olmalıdır.

11. Hesap sponsorunuza ,anne veya babanıza ait ise banka hesap sahibinden masraflarınızı karşılayacaklarına dair yazı ( Truva tarafından hazırlanabilir)

12. Çalışma Belgeleri

13. Çalışıyor iseniz çalıştığınız iş yerinden yazı (Truva dan örnek isteyiniz)

14. Son üç ayın maaş bordrosu

15. Eğer iş yerinden ayrıldı iseniz,çalıştığınızı gösteren yazı ve son üç ayın maaş bordrosu.                    

16. İş yerinin imza sirküleri, faaliyet belgesi, vergi levhası

 

Ailenize ve Sponsorunuza  Ait Gelir Belgeleri

1. Ailenizde çalışanların Maaş Bordroları,

2. Emekli iseler emeklilik belgeleri ve maaşlarını gösteren belgeler 

3. İş sahibi iseler iş yeri ile ilgili belgeler (vergi levhası, imza sirküleri, ticaret sicil  gazetesi, faaliyet belgesi , satıştan elde edilen geliri gösteren faturalar  )

4. Varsa Tapular, 

5. Varsa  Araba ruhsatı fotokopileri

6. Varsa Kira kontratları ve banka dökümleri  

7. Çiftçi  iseler,  çiftçilik belgesi   

Diğer;

-Askerliğini tamamlamış adayların askerlik terhis belgesi

-18 yaş altı öğrencilerin anne ve babalarından yurt dışına çıkabilmeleri için noterden muvafakatname.

-Evli olanların evlilik cüzdanı fotokopisi

Vize Başvuru Ücreti

6 aylık    130 dolar    /  11 aylık   228 dolar (Konsolosluk tarafından belirlenir.)

Not: Yukaridaki devrakların ikişer adet fotokopisi olarak hazırlanmalı ve  Pasaport , Eğitim Belgeleri(diploma-Sertifika vs), Banka hesap cüzdanlari , çalışma belgeniz ve maaş bordrolarinin asılları vize başvurusunda yanınızda olmalı!!!)

Pasaport çıkarmak için; Öncelikle İnternetten  http://www.epasaport.gov.tr/  adresinden randevunuzu almanız gerekmektedir. Randevu alınan ilçe Emniyet müdürlüğüne,  2 adet 5x 5 boyutlarinda biyometrik fotoğraf, nüfus çüzdanının aslı ve pasaport harcınızı  ve cüzdan bedelini ziraat bankasina ödediğinizi gösteren banka dekontları ile müracat edilmelidir.

 

İngiltere vizesi hakkında detaylı bilgi için danışmanlarımızla irtibata geçebilirsiniz.

Tel:0216 414 77 50 

e-mail : info@truva.com.tr